Rode Zee - Speciale Aanbiedingen Hotel & Duikpakket Prijzen - Bootduiken & Cursussen Contact Ons
PADI Scuba Diving Center Red Sea PADI Scuba Tauchzentrum am Roten Meer PADI Centres de plongées en Mer Rouge

Rode Zee SCUBA Duikvakanties in Sharm el Sheikh Egypte


Over Ons - Red Sea Divers International in Sharm el Sheikh is gelegen op Oriental Rivoli Hotel & Spa in Na'ama Bay.Over ons
Informatie en overzicht over het Egyptische volk, taal, cultuur en economie.Over Egypte
Informatie over de Zuid-Sinaï mariene park reservaten, met inbegrip van de wereldberoemde Ras Mohamed National Park, plus de Ras Abu Galum en Nabq Bay beheerd resource beschermde gebieden.Mariene Reservaten in Zuid-Sinai
Ecologische informatie over Ras Mohamed Nationaal Park - Huis van Shark Reef & Yolanda, Anemone City, Shark Observatory, Jackfish Alley, Ras Za'tar, Ras Ghazlani, en andere bekende duikplekken.Ras Mohamed Nationaal Park
Dagtochten naar Dahab, de thuisbasis van de wereldberoemde Blue Hole en Canyon duikstekken zijn mogelijk, gevolgd door een verse zeevruchten lunch bij Al Copones en tijd om te winkelen.Over Dahab Bedoeien Dorp
De Hyperbare Medische Kamer ligt direct tegenover het Travco Marina met wereldberoemde artsen die gespecialiseerd zijn in duik geneeskunde.Hyperbare Medische Kamer
Weer de status en uitgebreide prognoses met inbegrip van water-en luchttemperatuur, windsnelheid, en zonuren voor de belangrijkste toeristische resorts - Sharm el Sheikh, Cairo, Hurghada en Marsa AlamWeersverwachting & Status

Divers International, biedt accommodatie voor duikers bij Oriental Rivoli Hotel in Na'ama Bay tegen speciale gereduceerde tarieven voor ons duikcentrum. Zie onze nieuwe website van het bedrijf zonder flitser menu's!

Easy Divers, now Red Sea Scuba, biedt een aparte boot die uitsluitend bestemd is voor duikers, zodat gecertificeerde duikers bezoeken alleen de beste duiklocaties, tijdens het snorkelen en DSD worden uitgevoerd op een andere boot op geschikte locaties! Zie onze nieuwe website van het bedrijf zonder flitser menu's!
 
  Wrak Duikplekken van de Rode Zee   Duiken Schema in Sharm el Sheikh Liveaboard Cruise Routes

Duikcentrum en duikschool aan de Rode Zee - PADI 5 sterren duikcentrum biedt duikvakanties met Woestijn Duiksafaris per Jeep en Kameel in Dahab & Abu Gloum zuid-Sinai, en duik naar het wrak van de Thistlegorm, alsmede bootsafaris op de Rode Zee en PADI duikcursussen. Onze duikcentra en duikscholen in Dahab gaan dagelijks naar het Abu Galoum nationaal park en naar de blauwe gat & de canyon van Dahab. Red Sea Divers International biedt u informatie over PADI, duikcursussen, duikgebieden, wrakken, bootsafaris, livaboards, mini-livaboards, reizen, weer, watersport, temperaturen en nog veel meer.

Egypte Woestijn Duiksafaris per Jeep en Kameel in Dahab en Abu Gloum zuid-Sinai Woestijn Duiksafaris per Jeep en Kameel

Er zijn 3 verschillende opties en 2 verschillende routes voor Jeep/kameel duik safari’s:

  • Nabq / Ras Mammlah 3 Daagse Safari
  • Nabq / Ras Mammlah 5 Daagse Safaris
  • Ras Abu Galoum / Gabr El Bint 3 Daagse Safari

1e & 2e Route: Nabq / Ras Mammlah (een 3 daagse trip met een jeep of een 5 daagse trip met kamelen of jeep)

Nabq Duiksafaris per Jeep en Kameel Nabq

Nabq is een prachtig natuurgebied zo'n 50 km ten zuiden van Dahab. Naast de fantastische duikspots In Nabq zelf en langs de kust ten zuiden hiervan kun je hier een uniek duinengebied bezoeken met Arak bomen en langs de kust vind je mangrove bossen. Je zal geen gebouwen zien in Nabq. Je zult hier een lekkere bries aantreffen op de prachtige zandstranden begroeid met palmbomen en mangrove bossen. Er word hier traditioneel gevist en de riffen zijn hier nog onaangetast. Het is een uniek gebied voor de Sinai. Het wrak de 'Maria Schröder' die zich heeft vastgevaren in het rif kun je hier goed bekijken, omdat deze voor het grootste gedeelte boven de waterlijn ligt. Voor de trips met overnachting is het gemakkelijk om ook een 3e duik te maken of je hebt meer tijd om het land te ontdekken. Overnachting op het strand in de bamboe hutten die de vissers hebben gebouwd.

Ras Mammlah Duiksafaris per Jeep en Kameel Ras Mammlah

40 km ten noorden van Dahab, tussen Ras Abu Galoum en Nuweiba, zul je Ras Mammlah aantreffen. Vele jaren geleden heeft een aardbeving hier enorme sleuven en geulen in het landschap gemaakt die doorlopen tot ver onder water. Het duiken hier is voor ervaren duikers die gewend zijn om in wat extremere omstandigheden te duiken. De bergen lopen op z'n spectaculairst over in de zee bij Ras Mammlah. Voor ervaren duikers is dit een beroemde duikspot, vooral wegens de canyons en grotten- systemen onder water. De meeste duikers willen hier alle duiken van hun vakantie maken vanwege de spektaculaire duiken die je hier kan maken.

3e Route: Ras Abu Galoum / Gabr El Bint (een 3 daagse kamelen trip)

Ras Abu Galoum Duiksafaris per Jeep en Kameel Ras Abu Galoum

In dit kleine visserdorpje is leven 5 tot 6 Bedouinen families, en het is deel van het Managed Resource Protected area. Het heeft een groot zandduinencomplex met prachtige zandstranden. Hoge bergtoppen, grote kustvlaktes, heldere blauwe lagunen en het water zit vol met de meest fantastische koralen. Het duiken op geringe diepte is hier prachtig. Ook voor snorkelaars en voor free diving is het hier een paradijs. Het is niet ongewoon dat er een nieuwsgierige schildpad voorbij komt zwemmen of dat er een rog voorbij komt vliegen. Ras Abu Galoum is vernoemd naar de bomen die aan de rand van de bergen groeien (Galoum). Het is zo'n 8km ten noorden van Dahab, dat is een half uurtje rijden met de jeep, dan nog 1h30 uur met een kameel (dit is de plek waar je de Bedouinegidsen met de kamelen ontmoet).

Als je hebt ontbeten en de kamelen zijn geladen gaan we onderweg per kameel op weg naar de eerste duikplek. Na de duik is er voldoende tijd om te relaxen of om de omgeving te verkennen. Dan gaan we naar de 2de locatie waar de lunch genuttigd wordt na de 2de duik. Verder heb je de middag voor jezelf om te relaxen of om wat van de omgeving te zien.

Gabr El Bint Duiksafaris per Jeep en Kameel Gabr El Bint

Gabr El Bint bevindt zich zo’n 25km ten zuiden van Dahab. Er zijn meerdere duikspots rond Gabr El Bint. We weten niet of we dit moeten vermelden, maar Gabr el Bint, betekent letterlijk “graf van een meisje”. Je zal wellicht blij zijn te horen dat deze naam al een hele tijd bestaat en dat het graf zich die ponder de Wadi bevindt. Of het een legende is of er enige waarheid achter schuilt, is nog niet bewezen. Hoe dan ook de duikplaatsen zijn er van uitzonderlijke kwaliteit en schoonheid. Er zijn 3 canyons, een lagune en indrukwekkende steile wanden met gigantische grote waaierkoralen. Deze riffen trekken veel vissen aan, want er is voedsel in overvloed. Je kunt hier scholen met baarzen en snappers aantreffen en vele soorten roggen.

Vervolgens ga je verder met de jeep totdat het gebied onbegaanbaar wordt. Dan ga je door naar de volgende plek met de kamelen, die begeleid worden door de lokale bedouinen. Er wordt gestopt om het ontbijt te nuttiggen. Vanaf dit punt is het nog ongeveer 1h naar Gabr El Bint. Bij aankomst wordt er een kop thee gedronken en dan is het tijd om je klaar te maken voor de eerste duik van de dag. Na de duik krijg je een traditionele bedouinelunch voorgeschoteld en heb je tijd om te relaxen of om het gebied wat te verkennen voordat je verder gaat naar de volgende duikplaats.

Startpagina   |   Weersverwachting   |   Reisinformatie   |   Links   |   Sitemap   |   Contact    Volg ons op Twitter: Divers International maakt tweets over de gebeurtenissen in Egypte en reisinformatie voor uw vakantie naar Egypte    Vind ons op Facebook: Divers International Facebook-pagina heeft foto's van de boten, hotels en onderwater leven in zee.