Rode Zee - Speciale Aanbiedingen Hotel & Duikpakket Prijzen - Bootduiken & Cursussen Contact Ons
PADI Scuba Diving Center Red Sea PADI Scuba Tauchzentrum am Roten Meer PADI Centres de plongées en Mer Rouge

Rode Zee SCUBA Duikvakanties in Sharm el Sheikh Egypte


Over Ons - Red Sea Divers International in Sharm el Sheikh is gelegen op Oriental Rivoli Hotel & Spa in Na'ama Bay.Over ons
Informatie en overzicht over het Egyptische volk, taal, cultuur en economie.Over Egypte
Informatie over de Zuid-Sinaï mariene park reservaten, met inbegrip van de wereldberoemde Ras Mohamed National Park, plus de Ras Abu Galum en Nabq Bay beheerd resource beschermde gebieden.Mariene Reservaten in Zuid-Sinai
Ecologische informatie over Ras Mohamed Nationaal Park - Huis van Shark Reef & Yolanda, Anemone City, Shark Observatory, Jackfish Alley, Ras Za'tar, Ras Ghazlani, en andere bekende duikplekken.Ras Mohamed Nationaal Park
Dagtochten naar Dahab, de thuisbasis van de wereldberoemde Blue Hole en Canyon duikstekken zijn mogelijk, gevolgd door een verse zeevruchten lunch bij Al Copones en tijd om te winkelen.Over Dahab Bedoeien Dorp
De Hyperbare Medische Kamer ligt direct tegenover het Travco Marina met wereldberoemde artsen die gespecialiseerd zijn in duik geneeskunde.Hyperbare Medische Kamer
Weer de status en uitgebreide prognoses met inbegrip van water-en luchttemperatuur, windsnelheid, en zonuren voor de belangrijkste toeristische resorts - Sharm el Sheikh, Cairo, Hurghada en Marsa AlamWeersverwachting & Status

Divers International, biedt accommodatie voor duikers bij Oriental Rivoli Hotel in Na'ama Bay tegen speciale gereduceerde tarieven voor ons duikcentrum. Zie onze nieuwe website van het bedrijf zonder flitser menu's!

Easy Divers, now Red Sea Scuba, biedt een aparte boot die uitsluitend bestemd is voor duikers, zodat gecertificeerde duikers bezoeken alleen de beste duiklocaties, tijdens het snorkelen en DSD worden uitgevoerd op een andere boot op geschikte locaties! Zie onze nieuwe website van het bedrijf zonder flitser menu's!
 
  Wrak Duikplekken van de Rode Zee   Duiken Schema in Sharm el Sheikh Liveaboard Cruise Routes

Egypte Nationaal Parken in Zuid Sinai Egypte - Duikcentra en duikscholen in Sharm el Sheikh

Ras Mohamed Nationaalpark Ras Mohamed Nationaalpark

Het Ras Mohamed Nationaal Park, gelegen op het meest zuidelijke punt van de Sinai, is Egypte's eerste Nationaal Park.Het Ras Mohamed Nationaal Park, gelegen op het meest zuidelijke punt van de Sinai, is Egypte's eerste Nationaal Park. Op dit woestijnplateau vind je uitgestrekte zandstranden en onderwater drop-offs van een kilometer, vol met de prachtigste koralen en tropische vissen. De grenzen van dit Nationale Park liggen tot ver in zee. Het is gekend als een van de beste duikplekken in de Rode Zee. Shark en Yolanda Reef behoren de meest populaire duikplekken waar je de meeste vissen aantreft en een enorme overvloed van koralen. Op het droge kun je nog steeds veel fossielen aantreffen die in de rotsen vastzitten. In de steile bergwanden van het meest zuidelijke punt, die eigenlijk gefossiliseerde riffen zijn van tienduizenden jaren oud zijn, is er ook veel te ontdekken. Er is een grote diversiteit aan wild leven in de Sinai. In het noordelijke deel tref je gazellen aan, woestijnvossen komen in heel de Sinai voor en in het water kun je prachtige oranje koraalbaars aantreffen. Onder water is het zeker het spectaculairste. Grote waaierkoralen en vuurkoralen zijn overal verspreid. Scholen met duizenden kleine visjes waarop gejaagd worden door makrelen en baarsen. Maar ook enorme tonijnen en scholen barracuda's, verschillende haaiensoorten en andere oceaanvissen. Dit is ook een plek waar je enorme zeeschildpadden aantreft. Je vind hier over de 1.000 soorten vissen en koralen.

Voor meer details ... klik hier

 

Abu Galum Managed Resource Protected Area Abu Galum Managed Resource Protected Area

Deze plek wordt gekarakteriseerd door zijn enorme granieten bergen die loodrecht in de koraalzee verdwijnen.Deze plek wordt gekarakteriseerd door zijn enorme granieten bergen die loodrecht in de koraalzee verdwijnen. Abu Galum dankt zijn beschermde status aan zijn gevariëerde ecosysteem, aan zijn unieke rifbewoners en intacte riffen. Recente onderzoeken hebben 167 verschillende soorten woestijnplanten geïdentificeerd die nergens anders voorkomen dan in Abu Galum. Abu Galum heeft ook het grootste aantal Nubische Ibex, Hyrax, Rode vossen, gestreepte Hyena en bewijzen van andere zoogdieren. Tien soorten hagedissen en slangen staan op de lijst van beschermde diersoorten. Drie van deze soorten, waarvan een de zwarte cobra is, zijn erg gevaarlijk en bezoekers van dit gebied moeten erg voorzichtig zijn en zanderige gebieden met vegetatie vermijden en naar sporen kijken in het zand.

Het beschermde gebied van Abu Galum wordt zo georganiseerd dat hier geen activiteiten georganiseerd worden die schade kunnen aanbrengen. Dus wordt er hier alleen gedoken vanaf vooraf bepaalde plaatsen en er worden wegen aangelegd met een bezoekers centrum, zodat alles gereguleerd kan worden. De visactiviteiten van de bedouinen worden ook gereguleerd.

Voor meer details ... klik hier

 

Nabq Managed Resource Protected Area Nabq Managed Resource Protected Area

Nabq heeft een grote variteit aan ecosystemen die voor voor natuurliefhebbers veel te bieden hebben en het is een uniek gebied in de Sinai.is et grootste beschermde kustgebied in de golf van Aqaba (600 vierkante kilometers). Nabq heeft een grote variteit aan ecosystemen die voor voor natuurliefhebbers veel te bieden hebben en het is een uniek gebied in de Sinai. De Egyptian Environmental Affairs Agency (EEAA) heeft besloten om het Nabq gebied uit te roepen tot Nationaal Park op basis.

van zijn rijke natuur omdat het:

  • het meest noordelijke gebied met mangrove bossen van het Rode Zee/ Indische Oceaan gebied is.
  • een van de grootste verzamelingen van Arak bomen heeft in het Midden Oosten, die de hogere duinen van de Wadi Kid bedekken.
  • 134 planten soorten bezit waarvan er 6, alleen in dit gebied te vinden zijn.
  • gazelles, Nubian Ibex, Hyrax en andere kleine zoogdierpopulaties huisvest.
  • rijke koraalriffen heeft.

De Natuurbeschermingssector van de EEAA, die verantwoordelijk is voor het management en administratie van alle beschermde gebieden in Egypte, heeft een programma samengesteld dat de bedouinen toelaat om volledig geïntegreerd met de natuur in dit gebied te leven. Het is aan een select gezelschap van bedouinen toegestaan om toeristen te begeleiden in dit gebied. Dit omvat: cateringservice in het bezoekerscentrum, gidsen, het voorzien van kamelen voor gebieden die gesloten zijn voor voertuigen, onderhoudsservice, beheren van campings en andere activiteiten.

Voor meer details ... klik hier

Startpagina   |   Weersverwachting   |   Reisinformatie   |   Links   |   Sitemap   |   Contact    Volg ons op Twitter: Divers International maakt tweets over de gebeurtenissen in Egypte en reisinformatie voor uw vakantie naar Egypte    Vind ons op Facebook: Divers International Facebook-pagina heeft foto's van de boten, hotels en onderwater leven in zee.