Rode Zee - Speciale Aanbiedingen Hotel & Duikpakket Prijzen - Bootduiken & Cursussen Contact Ons
PADI Scuba Diving Center Red Sea PADI Scuba Tauchzentrum am Roten Meer PADI Centres de plongées en Mer Rouge

Rode Zee SCUBA Duikvakanties in Sharm el Sheikh Egypte


Over Ons - Red Sea Divers International in Sharm el Sheikh is gelegen op Oriental Rivoli Hotel & Spa in Na'ama Bay.Over ons
Informatie en overzicht over het Egyptische volk, taal, cultuur en economie.Over Egypte
Informatie over de Zuid-Sinaï mariene park reservaten, met inbegrip van de wereldberoemde Ras Mohamed National Park, plus de Ras Abu Galum en Nabq Bay beheerd resource beschermde gebieden.Mariene Reservaten in Zuid-Sinai
Ecologische informatie over Ras Mohamed Nationaal Park - Huis van Shark Reef & Yolanda, Anemone City, Shark Observatory, Jackfish Alley, Ras Za'tar, Ras Ghazlani, en andere bekende duikplekken.Ras Mohamed Nationaal Park
Dagtochten naar Dahab, de thuisbasis van de wereldberoemde Blue Hole en Canyon duikstekken zijn mogelijk, gevolgd door een verse zeevruchten lunch bij Al Copones en tijd om te winkelen.Over Dahab Bedoeien Dorp
De Hyperbare Medische Kamer ligt direct tegenover het Travco Marina met wereldberoemde artsen die gespecialiseerd zijn in duik geneeskunde.Hyperbare Medische Kamer
Weer de status en uitgebreide prognoses met inbegrip van water-en luchttemperatuur, windsnelheid, en zonuren voor de belangrijkste toeristische resorts - Sharm el Sheikh, Cairo, Hurghada en Marsa AlamWeersverwachting & Status

Divers International, biedt accommodatie voor duikers bij Oriental Rivoli Hotel in Na'ama Bay tegen speciale gereduceerde tarieven voor ons duikcentrum. Zie onze nieuwe website van het bedrijf zonder flitser menu's!

Easy Divers, now Red Sea Scuba, biedt een aparte boot die uitsluitend bestemd is voor duikers, zodat gecertificeerde duikers bezoeken alleen de beste duiklocaties, tijdens het snorkelen en DSD worden uitgevoerd op een andere boot op geschikte locaties! Zie onze nieuwe website van het bedrijf zonder flitser menu's!
 
  Wrak Duikplekken van de Rode Zee   Duiken Schema in Sharm el Sheikh Liveaboard Cruise Routes

Divers International - Rode Zee in Ras Mohamed Nationaal park, aan de Zuid Sinai

Ras Mohamed Nationaal Park Ras Mohamed Nationaal Park

Click to enlargeIs uitgeroepen tot Nationaal Park in 1983 en is onderworpen aan een intensief ontwikkelingsprogramma sinds 1989. Sindsdien heeft het een belangerijke rol in de ontwikkeling van het zuidelijke Sinai gebied.

De grenzen van het Nationaal Park reiken van de Qad Ibn Haddan vuurtoren in de Golf van Suez tot de zuidelijke grens van het Nabq beschermde gebied. Dit is inclusief het eiland Tiran en alle kustlijnen van Sharm el Sheikh.


Het toerisme is sterk verbonden met de geweldige natuurlijke rijkdommen van de Sinai.Het toerisme is sterk verbonden met de geweldige natuurlijke rijkdommen van de Sinai. Het verstoren van deze natuurlijke rijkdommen in dit gebied door toeristisch aktiviteiten is niet in het voordeel van het toerisme. Overheden zoeken naar een evenwicht tussen ontwikkeling van het gebied en bescherming van het gebied, omdat dit ten goede zal komen aan zowel de natuur als de economie. Het is essentiëel dat alle individuen die gebruik maken van dit gebied ook hun eigen verantwoordelijkheid nemen om het te beschermen en om met zorg om te gaan met deze geweldige natuur. Als iedereen zijn eigen steentje bijdraagt in het zorgvuldig omgaan met de natuurlijke rijkdommen van Egypte blijft het ook voor toekomstige generaties interessant om naar hier te komen.

De koraalriffen in dit Nationaal Park worden wereldwijd gezien als een van de mooiste en meest uitgebreide ter wereld.De koraalriffen in dit Nationaal Park worden wereldwijd gezien als een van de mooiste en meest uitgebreide ter wereld. Deze erkenning komt met name door de grote diversiteit die hier te vinden is aan flora en fauna en het warme en schone onvervuilde water. Ook omdat de riffen direkt aan de kustlijn liggen in combinatie met de steile wanden. De kleurijke riffen staan in groot contrast met het barre en ruige droogland direkt aangrenzend. Toch is het een eenheid en zo moeten deze twee werelden samen ook in takt worden gehouden. Het Nationale Park geeft je een uitstekende gelegenheid om een geweldig natuurspektakel te zien zowel onder als boven water. Eel Garden, genoemd naar zijn bewoners "de aal", die je hier kan vinden op de zandbodem op een diepte van zo'n 20 meter, biedt een tijdends kalme zee een perfecte snorkeltrip.

  • Het belangerijkste strand is een van de beste lokaties om fantastische koraalwanden te zien.
  • De oude baai die heel kalm is vind je hele fraaie koraal strukturen in ondiep water.
  • Marsa Bareika, is net geopend voor toeristen en je vindt hier maagdelijke koraalriffen en prachtige rustige stranden
  • Mangrove Channel - Hidden Bay zijn de beste lokaties om lokale en trekvogels te bekijken zoals; reigers, witte ooievaren, arenden en zee-adelaars.

Het Nationaal Park Ras Mohammed is het eerste Nationaal Park van Egypte. Uitgeroepen in 1983 met een groote van 97 vierkante kilometers, inmiddels is het 480 vierkante kilometers. Het bestaat uit zowel zee als land met het Tiran eiland inbegrepen. Ook de Sharm el Sheikh haven met de totale kustlijn tot het Nabq Managed Resource Protected Area.

Het Park is beroemd om zijn fijn gedefinierde koraal riffen die overlopen in steile bergwanden vol met fossielen, van wat ooit onder water heeft gelegen. Deze riffen hebben een leeftijd van 15,000 to 2,000,000 jaren oud. De meer recente koraalriffossielen laten meer gelijke soorten zien als er nu te vinden zijn. Studies geven wetenschappers veel inzicht over klimaatsveranderingen in het verleden en veranderingen in het zeewaterniveau en de invloed hiervan op de ecosystemen van de riffen.

De koraalriffen van Ras Mohamed zullen je een adembenemende ervaring geven. De hoeveelheid van alle verschillende soorten zullen je overwelmen als je hier voor het eerst bent. In deze wirwar van kleuren en soorten is er wel degelijk een orde. Als je wat langer rondkijkt en goed observeert kun je ook als niet-wetenschapper veel ontdekken.

Alle organismen op het rif hebben hun eigen aanpassingen gemaakt om hier te kunt overleven.Alle organismen op het rif hebben hun eigen aanpassingen gemaakt om hier te kunt overleven. Er zijn vissen die zich voeden met zeegras, terwijl de papegaaivis de algen met zijn snavel van de koralen schraapt. De onverteerde resten worden uitgescheiden en voorzien het koraal van zijn cement of lijm wat het geheel weer steviger maakt. Schoonmaakvisjes zijn druk in de weer om de parasieten van de grotere vissen te eten die zich hebben genesteld op hun lijf of in de kieuwen of mond. Haaien, barracuda's en andere grotere roofvissen komen langs de riffen om te jagen op scholen met kleinere vissen.

Het rif is een complex van ecosystemen waar alles en iedereen zijn eigen rol speelt. Onzorgvuldig gebruik hiervan zal leiden tot het verstoren van het natuurlijk evenwicht die er heerst. Voorzichtig gebruik zal jou en toekomstige generaties een hoop vakantieplezier geven.

Vergeleken met de onderwater wereld zal het Nationaal Park je op het land een andere indruk geven.Vergeleken met de onderwater wereld zal het Nationaal Park je op het land een andere indruk geven. Het lijkt een grote droge woestenij, maar ook hier zul je versteld staan van de hoeveelheid leven die nog te vinden is. Dit is het leefgebied voor de woestijnvos, de Nubische Ibex (in het berggebied), veel soorten kleine zoogdieren, reptielen en insecten. Veel van deze dieren zijn moeilijk te vinden omdat de meeste nachtdieren zijn. De vos is wel geregeld te zien langs de kustlijn. Ze zijn helemaal niet gevaarlijk als je ze rustig benadert, maar het is verstandig om ze niet te voeren,. Water zou je ze wel kunnen geven. De vossen kunnen gemakkelijker worden gezien als de zon onder gaat. Voor alle andere wilde dieren geldt de regel dat het niet verstandig is om ze te benaderen.

Het Park is ook thuis voor vele soorten reigers, net als de meeuwen en sternen die je vaak kunt zien langs de waterkant waar ze op jacht zijn naar allerlei kleine beestjes die in het water leven en zich onder het zand verschuilen. Er vliegen meer dan 5 soorten valken rond en enkele van deze soorten broeden ook in de Sinai. Het eiland Tiran (een gesloten gebied) heeft een van de grootste populaties valken in het Rode Zee gebied. Gedurende het einde van de zomer is het Tiran eiland een stopplaats voor migrerende groepen witte ooievaren die onderweg zijn naar Oost-Afrika.

Startpagina   |   Weersverwachting   |   Reisinformatie   |   Links   |   Sitemap   |   Contact    Volg ons op Twitter: Divers International maakt tweets over de gebeurtenissen in Egypte en reisinformatie voor uw vakantie naar Egypte    Vind ons op Facebook: Divers International Facebook-pagina heeft foto's van de boten, hotels en onderwater leven in zee.