Rode Zee - Speciale Aanbiedingen Hotel & Duikpakket Prijzen - Bootduiken & Cursussen Contact Ons
PADI Scuba Diving Center Red Sea PADI Scuba Tauchzentrum am Roten Meer PADI Centres de plongées en Mer Rouge

Rode Zee SCUBA Duikvakanties in Sharm el Sheikh Egypte


Over Ons - Red Sea Divers International in Sharm el Sheikh is gelegen op Oriental Rivoli Hotel & Spa in Na'ama Bay.Over ons
Informatie en overzicht over het Egyptische volk, taal, cultuur en economie.Over Egypte
Informatie over de Zuid-Sinaï mariene park reservaten, met inbegrip van de wereldberoemde Ras Mohamed National Park, plus de Ras Abu Galum en Nabq Bay beheerd resource beschermde gebieden.Mariene Reservaten in Zuid-Sinai
Ecologische informatie over Ras Mohamed Nationaal Park - Huis van Shark Reef & Yolanda, Anemone City, Shark Observatory, Jackfish Alley, Ras Za'tar, Ras Ghazlani, en andere bekende duikplekken.Ras Mohamed Nationaal Park
Dagtochten naar Dahab, de thuisbasis van de wereldberoemde Blue Hole en Canyon duikstekken zijn mogelijk, gevolgd door een verse zeevruchten lunch bij Al Copones en tijd om te winkelen.Over Dahab Bedoeien Dorp
De Hyperbare Medische Kamer ligt direct tegenover het Travco Marina met wereldberoemde artsen die gespecialiseerd zijn in duik geneeskunde.Hyperbare Medische Kamer
Weer de status en uitgebreide prognoses met inbegrip van water-en luchttemperatuur, windsnelheid, en zonuren voor de belangrijkste toeristische resorts - Sharm el Sheikh, Cairo, Hurghada en Marsa AlamWeersverwachting & Status

Divers International, biedt accommodatie voor duikers bij Oriental Rivoli Hotel in Na'ama Bay tegen speciale gereduceerde tarieven voor ons duikcentrum. Zie onze nieuwe website van het bedrijf zonder flitser menu's!

Easy Divers, now Red Sea Scuba, biedt een aparte boot die uitsluitend bestemd is voor duikers, zodat gecertificeerde duikers bezoeken alleen de beste duiklocaties, tijdens het snorkelen en DSD worden uitgevoerd op een andere boot op geschikte locaties! Zie onze nieuwe website van het bedrijf zonder flitser menu's!
 
  Wrak Duikplekken van de Rode Zee   Duiken Schema in Sharm el Sheikh Liveaboard Cruise Routes

Nabq Nationaal Park in Sharm el-Sheikh en Dahab Egypte

Het Nabq Managed Resource Protected Area Het Nabq Managed Resource Protected Area

Van deze zijn de zandduinen van Wadi Kid en de mangrove bossen (Avicennia marina) het meest opzienbarend.Gelegen zo'n 35km ten noorden van Sharm el Sheikh, is een fantastisch natuurpark dat vele ecosystemen en leefgemeenschappen heeft. Van deze zijn de zandduinen van Wadi Kid en de mangrove bossen (Avicennia marina) het meest opzienbarend.

Andere leefgemeenschappen kunnen in de bergen gevonden worden waar de weersomstandigheden plantengroei toestaan. Het gebied is iets groter dan 600 vierkante kilometers en telt over de 134 plantensoorten waar er 86 erg zeldzaam van zijn. Alle woestijngebieden zijn erg kwetsbaar en daarom is het verboden om buiten de paden te gaan.

De lokatie en de hoeveelheid van de bomen suggereert dat er ergens zoet water moet zijn die het zoute water minder zout maakt, zodat de bomen de zoutgraad kunnen tolereren.Het mangrovegebied in Nabq is direct naast het gebied waar Wadi Kid begint. De lokatie en de hoeveelheid van de bomen suggereert dat er ergens zoet water moet zijn die het zoute water minder zout maakt, zodat de bomen de zoutgraad kunnen tolereren. Hun wortelsysteem ziet eruit als takken zonder bladeren die boven de grond een enorme wirwar veroorzaken en die een barriëre vormen tegen het zout. Het zout dat niet door de wortels is weggefilterd, wordt door de bladeren uittgescheiden. Dit zout zie je dan ook onder de bladeren.

Mangroves hebben een belangrijke funktie. Ze stabillizeren en vergroten kustlijnen omdat ze in staat zijn de grond vast te houden die met het water aan- en afgevoerd wordt. Het is ook een schuilplaats voor veel vogels, krabben en vissen en ze vormen een voedingsbron voor het omliggende rif door al het leven rondom wat ze aantrekken. Als je het wortelsysteem van dichtbij bekijkt, zul je een gigantische hoeveelheid en variëteit aan klein leven vinden. Het mangrove bos is uniek in dit gebied en is volledig beschermd en kan alleen onder begeleiding worden bekeken.

De zandduinen aan het begin van de Wadi Kid haven hebben een van de grootste Arak boom populaties van Egypte en het Midden Oosten. Deze boom heeft een enorm uitgebreid wortelsysteem wat stabilizerend werkt voor de duinen, omdat ze het zand vasthouden. De twijgen van de deze boom worden traditioneel gebruikt als tandenborstel door de bedouinen. Deze leefgemeenschap is onverplaatsbaar en heeft te lijden onder de 4x4auto's die gebruik maken van het terrein.

De koraalriffen van Nabq zijn erg levendig en kleurrijk. De riffen zijn hier verschillend dan die van het Ras Mohamed Nationaal Park. Het zicht is vaak niet heel goed als gevolg van de waterbewegingen in combinatie met een zand bodem, maar dit doet niet af aan de schoonheid van de riffen en de enorme variëteit aan kleuren en vissen die hier te zien zijn. Fantastische riffen en makkelijke entrée in de zee kun je vinden in Shoura al Manquata en Nakhlet el Tal.

In het Nabq gebied kun je gazelles aantreffen die vaak gezien worden tijdens zonsondergang in de nabijheid van de zandduinen. Nubische Ibex kan je aantreffen in het berggebied en Hyrax in het Wadi Khereiza samen met veel kleinere zoogdiersoorten, reptielen en insecten.

Bedouinenpopulaties leven in Khereiza en in Al Gharqana dorpen. De Bedouinen zijn de bewoners van dit beschermde gebied en hun traditionele kennis van de natuur en omgang hiermee wordt veel gebruikt in de management technieken van het gebied.

Startpagina   |   Weersverwachting   |   Reisinformatie   |   Links   |   Sitemap   |   Contact    Volg ons op Twitter: Divers International maakt tweets over de gebeurtenissen in Egypte en reisinformatie voor uw vakantie naar Egypte    Vind ons op Facebook: Divers International Facebook-pagina heeft foto's van de boten, hotels en onderwater leven in zee.